Rondom de taverne

Natuurpoort
Taverne d'n Ouwe Brandtoren is het kloppend hart van Natuurpoort de Brandtoren. Meer informatie over het netwerk van Brabantse Natuurpoorten vindt u op www.natuurpoorten.nl.

Wandelenlogo wandelpunt
Al wandelend door de omgeving, kunt u genieten van diverse bezienswaardigheden zoals de Grote en de Kleine cirkel, de Stenen der Zaligheden en natuurlijk de Reuselse Kei. Sinds 2007 is het wandelknooppunten netwerk aangelegd in de bossen rondom D’n Ouwe Brandtoren. Dit wandelknooppunten netwerk strekt zich uit over de gemeentes Bergeijk, Eersel, Bladel en Reusel-De Mierden. De liefhebbers kunnen gebruik maken van onze eigen GEOCACHE.

Fietsen
Tijdens het fietsen van de diverse fietsroutes zoals de Kroonvenroute, de Grensparkroute, de Acht Zalighedenroute of het fietsroutenetwerk (wij zitten bij knooppunt 14) is het heerlijk uitrusten en genieten op ons terras. Door de aanleg van het nieuwe fietspad tussen de Taverne en het Neerven wordt de mogelijkheid geboden om geheel door de bossen naar Bladel te fietsen.

ATB route
De ATB-route maakt onderdeel uit van vier routes die zowel afzonderlijk als achtereenvolgend gereden kunnen worden. Totale lengte van de routes is 126 km. Iedere route is gemarkeerd met een eigen kleur.Rood Boscheindroute (omgeving Luyksgestel, ± 35km)
Blauw Witrijtroute (omgeving Eersel, ± 37 km)
Groen Palsroute (omgeving Bladel, ± 39km)
Zwart Cirkelroute (omgeving Reusel, ± 15km)

Ruiterroutes
De ruiterroutes lopen door de grensstreek van de provincies Antwerpen, Belgisch Limburg en Noord Brabant en zijn weergegeven op 5 deelkaarten. Deelkaart A: Van Duinen tot Kampina
Deelkaart B: Van Mark tot Merkske
Deelkaart C: Langs enclaves en landgoederen (route komt langs de taverne)
Deelkaart D: Van landschotse heide tot strabrechtse heide
Deelkaart E: Rondom de dommel

Uiteraard beschikken we over diverse aanlegplaatsen voor de paarden.