Natuurpoorten

Wie fietsend of wandelend in de Reuselse Staatsbossen nabij 'De Cirkels ' zijn oor te luisteren legt, hoort dat vooral toeristen zich nogal eens afvragen, hoe men hier ooit op het idee van die cirkelvormige bosdreven gekomen is. Het antwoord is vrij simpel. Het was een speelse ambtenaar met te veel of te weinig fantasie.

Wie zal het zeggen die deze curiositeit creëerde. Volgens mijn zegsman (oud- burgemeester Willekens ) deed hij het idee op in Parijs. Een reis naar Parijs was in de twintiger jaren, en zelfs nog in de dertiger jaren, 'n grote zeldzaamheid. Bedoelde ambtenaar was zo onder de indruk, dat hij een stukje Parijs tekende in de Reuselse heide, want het bos moest toen nog "ingepland" worden.

De taverne ligt in een uitgebreid toeristisch gebied waar van alles te beleven is. Er ligt een trimbaan recht tegenover D’n Ouwe Brandtoren. De bijenhoudersvereniging heeft langs de taverne een bijeninformatieruimte en een bijentuin die vrij toegankelijk is. In de omgeving liggen diverse wandel-, fiets-, ATB- en ruiterroutes. Dit alles maakt dat
dit gebied bestempeld is als Brabantse Natuurpoort.  Een Natuurpoort geeft toegang tot de mooiste plekjes in de Brabantse natuur.

Elke Natuurpoort ligt in een prachtige groene omgeving, heeft een horecavoorziening en een ruime parkeergelegenheid. Een Natuurpoort is ook onderdeel van het fiets- en wandelroutenetwerk en het ideale startpunt om de brabantse natuur actief en ontspannen te ontdekken, te beleven en te ondergaan.

Meer informatie hierover vindt u op: www.natuurpoorten.nl

Verder zijn de mogelijkheden omtrent het gebruik van het omliggende gebied verruimd. Het nieuwe Outdoorpark met zijn 26 meter hoge nieuwe Brandtoren en diverse touwparcoursen is hier een mooi voorbeeld van. Ook de aanleg van het Keimennekespad op het terrein van D’n Ouwe Brandtoren draagt bij aan de versteviging van de recreatieve aantrekkingskracht.

In natuurpoort de Brandtoren werken we nauw samen met Outdoorpark Reusel, BoukeSport, IJsboerderij Fabor, Bijenhoudersvereniging Sint Ambrosius, Gemeente Reusel-de Mierden en VisitBrabant.

Sinds enkele jaren wonen er achter in ons bos Keimennekes.
Wil je met eigen ogen zien hoe ze leven en wat ze doen, kom dan ook eens kijken in ons speciale Keimennekesbos.